Salamibaguette med soltorkade tomater

En matig picknickmacka med mycket smak, men fortfarande försvinnande enkel att slänga ihop när ni ska iväg. Recept av Linnéas Skafferi.

4 portioner

15 minuter

  • Lönneberga Lindösalami, 1 paket
  • 1 baguette
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl naturell turkisk yoghurt
  • 1 liten röd lök
  • 135 g soltorkade tomater i olja
  • 1/2 dl färsk gräslök
  • örtsalt och svartpeppar

Såhär gör du:

  1. Blanda färskost med naturell yoghurt.
  2. Skala och finhacka rödlök och gräslök.
  3. Häll av oljan och finhacka de soltorkade tomaterna.
  4. Blanda ned rödlök, gräslök och soltorkade tomater i färskoströran. Smaka av med salt och svartpeppar.

    Låt gärna detta stå i kylen någon timme så kommer smakerna fram bättre.
  5. Dela baguetten i 4 lika stora bitar.
  6. Fördela skivor av Lönnebera Lindösalami i bröden. Lägg i ruccola och ha sist i färskoströran.
Linnéas Skafferi tipsar
Tack vare att salamin ligger som ett skyddande lager blir inte brödet uppblött, vilket betyder att du kan göra iordning de här picknickmackorna i god tid innan ni ska iväg. Bra va?