En matig picknickmacka med mycket smak, men fortfarande försvinnande enkel att slänga ihop när ni ska iväg. Recept av Linnéas Skafferi.
4 portioner
15 minuter
Lönneberga Lindösalami, 1 paket
1 baguette
200 g naturell färskost
1 dl naturell turkisk yoghurt
1 liten röd lök
135 g soltorkade tomater i olja
1/2 dl färsk gräslök
örtsalt och svartpeppar
Såhär gör du:
Blanda färskost med naturell yoghurt.
Skala och finhacka rödlök och gräslök.
Häll av oljan och finhacka de soltorkade tomaterna.
Blanda ned rödlök, gräslök och soltorkade tomater i färskoströran. Smaka av med salt och svartpeppar.
Låt gärna detta stå i kylen någon timme så kommer smakerna fram bättre.
Dela baguetten i 4 lika stora bitar.
Fördela skivor av Lönnebera Lindösalami i bröden. Lägg i ruccola och ha sist i färskoströran.
Linnéas Skafferi tipsar
Tack vare att salamin ligger som ett skyddande lager blir inte brödet uppblött, vilket betyder att du kan göra iordning de här picknickmackorna i god tid innan ni ska iväg. Bra va?
Atria Sverige är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Lithells, Sibylla, Pastejköket, Ridderheims och TZAY. Atria Sverige ägs av den finska livsmedelskoncernen Atria Abp.