Smakrik kycklingtaco

Våra färdigkryddade kycklingspett är perfekta till tacofiestan. Bara grilla, dra av kycklingen från spettet direkt i ett tortillabröd och toppa med gottigheter. Här matchar vi Barbequekyckling med en hemgjord BBQ-sås (svårt kanske du tänker, men kolla nedan så enkelt) och en makalös majsröra man bara måste ha mer av.
Ingredienser
2 pkt bbq
8 st tortillabröd
Barbequesås
2 paprikor,skivad
1 gul lök, skivad
4 vitlöksklyftor, grovt delade
1/2 dl vitvinsvinäger/champagnevinäger
2 msk mörkt muscovadosocker
2 msk sojasås
1 jalapeño, skivad
1 tsk chipotlepulver (hittar du inte chipotlepulver går det bra med valfri chilisås)
salt
Majsröra
500 g majs, avrunnen
2 vitlöksklyftor
1 kruka koriander, hackad
1 lime, juice
100 g fetaost
1 jalapeño, fintärnad
salt
Till servering
Valfri sallad, tex: roman, isberg eller mâchesallad
Såhär gör du
-
BBQ sås: Fräs paprika, lök, vitlök, jalapeño och chipotle i en stekpanna i 4 min. Tillsätt salt, socker, soja och vinäger. Koka ca 5-10 min på medelvärme. Tillsätt eventuellt några matskedar vatten. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt.
-
Majsröra: Fräs majsen tillsammans med vitlök och jalapeño tills de fått fin färg. Salta och låt svalna. Tillsätt limejuice, fetaost och hackad koriander.
-
Kycklingspett: Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen.
-
Servering: Värm dina tortillas, håll brödet i handen och placera det grillade kycklingspettet i brödet, greppa och dra sedan av kycklingen så att den fångas upp i tacosen, toppa med rikligt med majsröra, BBQ-sås och valfri sallad eller ört.