Smakrik kycklingtaco

Våra färdigkryddade kycklingspett är perfekta till tacofiestan. Bara grilla, dra av kycklingen från spettet direkt i ett tortillabröd och toppa med gottigheter. Här matchar vi Barbequekyckling med en hemgjord BBQ-sås (svårt kanske du tänker, men kolla nedan så enkelt) och en makalös majsröra man bara måste ha mer av.

4 portioner

30 minuter

2 förpackningar Lönneberga Kycklingspett Barbeque (á 480 g)

8 st tortillabröd

Barbequesås

  • 2 paprika, skivad                                                       
  • 1 gul lök, skivad
  • 4 vitlöksklyftor, grovt delade
  • 0.5 dl vitvinsvinäger/champagnevinäger
  • 2 msk mörkt muscovadosocker
  • 2 msk sojasås
  • 1 jalapeño, skivad
  • 1 tsk chipotlepulver (hittar du inte chipotlepulver går det bra med valfri chilisås)
  • salt 

Majsröra

  • 500g majs, avrunnen
  •  2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 lime, juice
  • 100g fetaost
  • 1 jalapeño, fintärnad
  • salt

Till servering

  • Valfri sallad, tex: roman, isberg eller mâchesallad

Såhär gör du

  1. BBQ sås: Fräs paprika, lök, vitlök, jalapeño och chipotle i en stekpanna i 4 min. Tillsätt salt, socker, soja och vinäger. Koka ca 5-10 min på medelvärme. Tillsätt eventuellt några matskedar vatten. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt.

  2. Majsröra: Fräs majsen tillsammans med vitlök och jalapeño tills de fått fin färg. Salta och låt svalna. Tillsätt limejuice, fetaost och hackad koriander.

  3. Kycklingspett: Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen. 

  4. Servering: Värm dina tortillas, håll brödet i handen och placera det grillade kycklingspettet i brödet, greppa och dra sedan av kycklingen så att den fångas upp i tacosen, toppa med rikligt med majsröra, BBQ-sås och valfri sallad eller ört.