Smakrik kycklingtaco

30 min
4
0O7A1195.JPG

Våra färdigkryddade kycklingspett är perfekta till tacofiestan. Bara grilla, dra av kycklingen från spettet direkt i ett tortillabröd och toppa med gottigheter. Här matchar vi Barbequekyckling med en hemgjord BBQ-sås (svårt kanske du tänker, men kolla nedan så enkelt) och en makalös majsröra man bara måste ha mer av.

Ingredienser

2 pkt bbq

8 st tortillabröd

Barbequesås

2 paprikor,skivad

1 gul lök, skivad

4 vitlöksklyftor, grovt delade

1/2 dl vitvinsvinäger/champagnevinäger

2 msk mörkt muscovadosocker

2 msk sojasås

1 jalapeño, skivad

1 tsk chipotlepulver (hittar du inte chipotlepulver går det bra med valfri chilisås)

salt

Majsröra

500 g majs, avrunnen

2 vitlöksklyftor

1 kruka koriander, hackad

1 lime, juice

100 g fetaost

1 jalapeño, fintärnad

salt

Till servering

Valfri sallad, tex: roman, isberg eller mâchesallad

Såhär gör du

  1. BBQ sås: Fräs paprika, lök, vitlök, jalapeño och chipotle i en stekpanna i 4 min. Tillsätt salt, socker, soja och vinäger. Koka ca 5-10 min på medelvärme. Tillsätt eventuellt några matskedar vatten. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt.

  2. Majsröra: Fräs majsen tillsammans med vitlök och jalapeño tills de fått fin färg. Salta och låt svalna. Tillsätt limejuice, fetaost och hackad koriander.

  3. Kycklingspett: Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen. 

  4. Servering: Värm dina tortillas, håll brödet i handen och placera det grillade kycklingspettet i brödet, greppa och dra sedan av kycklingen så att den fångas upp i tacosen, toppa med rikligt med majsröra, BBQ-sås och valfri sallad eller ört.