Våra färdigkryddade kycklingspett är perfekta till tacofiestan. Bara grilla, dra av kycklingen från spettet direkt i ett tortillabröd och toppa med gottigheter. Här matchar vi Barbequekyckling med en hemgjord BBQ-sås (svårt kanske du tänker, men kolla nedan så enkelt) och en makalös majsröra man bara måste ha mer av.
4 portioner
30 minuter
2 förpackningar Lönneberga Kycklingspett Barbeque (á 480 g)
8 st tortillabröd
Såhär gör du
BBQ sås: Fräs paprika, lök, vitlök, jalapeño och chipotle i en stekpanna i 4 min. Tillsätt salt, socker, soja och vinäger. Koka ca 5-10 min på medelvärme. Tillsätt eventuellt några matskedar vatten. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt.
Majsröra: Fräs majsen tillsammans med vitlök och jalapeño tills de fått fin färg. Salta och låt svalna. Tillsätt limejuice, fetaost och hackad koriander.
Kycklingspett: Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen.
Servering: Värm dina tortillas, håll brödet i handen och placera det grillade kycklingspettet i brödet, greppa och dra sedan av kycklingen så att den fångas upp i tacosen, toppa med rikligt med majsröra, BBQ-sås och valfri sallad eller ört.