När sött möter salt möter syrligt och allt hackas ihop för att därefter landa i en härligt frasig baguette, ja då uppstår smakmagi! Påläggsröran har vi gjort med Smakrika skivor av kyckling med smak av örter och tomat.
1 macka
20 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Smakrika skivor av kyckling med smak av Örter & Tomat (á 150 g)
- ½ baguette
- 4 körsbärstomater
- olivolja
- ½ mozzarella
- 1 grillad paprikafilé (finns färdig på glasburk i butik)
- 4 blad romansallad
- ¼ silverlök
- 0,5 msk majonnäs
- 1 msk färskost
- 1 tsk balsamicocréme
- valfri vinäger
- salt & svartpeppar
Till servering
Såhär gör du
- Sätt ugnen på 200°C.
- Baka körsbärstomaterna med lite olivolja och salt i ugnen 10 minuter.
- Dela en baguette och gröp ur lite av mitten på båda delarna, lägg på plåt och värm i ugnen 5 minuter så de blir härligt frasiga.
- Hacka under tiden Lönneberga Smakrika skivor, mozzarella, paprika, romansallad och silverlök och lägg i en skål tillsammans med majonnäs, färskost, balsamico, de bakade tomaterna och en skvätt vinäger. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.
- Servering: fyll baguetten ordentligt med denna chopped deli spread och servera med chips vid sidan.