Smakrika Chopped Deli Sub

20 min
1 macka
Lonneberga_Sandhaxan_Chopped_Sub (1).jpg

När sött möter salt möter syrligt och allt hackas ihop för att därefter landa i en härligt frasig baguette, ja då uppstår smakmagi! Påläggsröran har vi gjort med Smakrika skivor av kyckling med smak av örter och tomat.

Ingredienser

1 pkt Smakrika skivor Kyckling ört & tomat 150g

1/2 baguette

4 körsbärstomater

olivolja

1/2 mozzarella

1 grillad paprikafilé (finns färdig på glasburk i butik)

4 blad romansallad

1/4 silverlök

1/2 msk majonnäs

1 msk färskost

1 msk balsamicocréme

valfri vinäger

salt & svartpeppar

Till servering

chips

Såhär gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Baka körsbärstomaterna med lite olivolja och salt i ugnen 10 minuter.
  3. Dela en baguette och gröp ur lite av mitten på båda delarna, lägg på plåt och värm i ugnen 5 minuter så de blir härligt frasiga.
  4. Hacka under tiden Lönneberga Smakrika skivor, mozzarella, paprika, romansallad och silverlök och lägg i en skål tillsammans med majonnäs, färskost, balsamico, de bakade tomaterna och en skvätt vinäger. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  5. Servering: fyll baguetten ordentligt med denna chopped deli spread och servera med chips vid sidan.