Lönneberga Basturökt Skinka på smörstekt focaccia med kummindijonaise, syrad rosésallad & tomat. Recept av: @adamthulin
4 portioner
20 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Basturökt Skinka, 120g
- tomater, skivade
- focaccia eller toastliknande bröd
- smör
Syrad rosésallad
- 1 huvud rosésallad, fungerar även bra med rödkål
- 3 msk vinäger
- 2 msk socker
- 3 msk neutral olja
- salt
Kummindijonaise
- 2 dl majonnäs
- 2 msk dijonsenap
- 2 tsk kumminfrön
Såhär gör du
- Bröd: hetta upp en panna med rikligt med smör och stek brödets snittyta tills gyllene.
- Syrad rosésallad: strimla rosésallad tunt, lägg i en skål. Tillsätt samtliga ingredienser och knåda i en minut. Låt stå till servering.
- Kummindijonaise: mortla kumminfröna och blanda med resterande ingredienser till kummindijonaisen. Smaka av med salt.
- Servering: bred ett tjockt lager kummindijonaisen på botten och locket av brödet. Lägg på rejält med Lönneberga Basturökt Skinka. Toppa med tomat, syrad rosésallad och skär i trianglar.