Somrig Chimichurrikyckling

De tunna chimichurrikryddade kycklingfiléerna når nya höjder när smakerna plockas upp i en härligt örtgrön tahiniröra och serveras med grillade primörer toppade med färska örter. Sommar på en tallrik!

4 portioner

40 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer Chimichurri (á 560 g)
  • 1 paket sparris
  • 1 paket broccolini, 200 gram

Grön Tahini & kikärtsröra

  • 3 msk tahini
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • ½ dl citronjuice
  • ½ dl olivolja
  • 1 näve mynta
  • 1 näve basilika
  • 1 näve persilja
  • 400 g kikärtor, avrunna. Spara spadet från kikärtorna.
  • salt 

Till servering

  • olivolja
  • flingsalt
  • citronzest

Blandade hackade örter som mynta, basilika, persilja och körvel.

Såhär gör du

  1. Tahiniröra: Mixa tahini, vitlök, citronjuice och olivolja i en matberedare. Addera örterna och mixa slät. Avsluta med avrunna kikärtorna och mixa till slät. Tillsätt eventuellt lite av spadet från kikärtorna för att få en lenare konsistens. Känns den tjock, addera någon matsked vatten. Smaka av med salt.
  2. Skär av den nedre delen av sparrisen och vänd sparris och broccolini i lite olivolja och salt.
  3. Grilla: Grilla de tunna filéerna på båda sidorna. Ta gärna av kycklingen från grillen lite innan och låt den vila upp till rätt temperatur (72 grader). Under tiden kycklingen vilar, grilla sparris och broccolini, salta. Dela den grillade sparrisen i mindre bitar innan servering.
  4. Servering: Lägg den gröna Tahiniröran i botten, tranchera den grillade kycklingen och lägg på röran. Garnera med broccolini och sparris. Toppa med ordentligt med örter, ringla på olivolja och avsluta med flingsalt.