Kycklingspett Barbeque & grillad sallad

Grillat är väl ändå godast, och den klassiska barbequekryddan är svårslagen. Servera dina grillade spett tillsammans med en grillad sallad och en magisk beamayo.

4 portioner

45 minuter

  • 1 förpackning Lönneberga Kycklingspett Barbeque (á 480 g)

Grillade grönsaker

  • 300 g grön sparris
  • 250 g cocktailtomater
  • 400 g små potatisar, kokta
  • 65 g ruccola
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Beamayo

  • 1 schalottenlök
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • ½ dl vatten
  • dragon- och persiljestjälkar
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 dl olja med naturell smak
  • salt
  • 2 msk finhackad dragon
  • 1 msk finhackad persilja

Såhär gör du

  1. Beamayo: skala och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull tillsammans med vinäger, vatten och stjälkarna från dragonen och persiljan. Koka ner tills cirka 2 msk återstår. Sila reduktionen och låt den svalna.
  2. Lägg äggulor, dijonsenap, reduktionen du precis kokat ihop och en rejäl nypa salt i en matberedare. Starta matberedaren och tillsätt oljan sakta under mixning till en fin majonnäs. Smaka av med salt och blanda sedan ner de hackade örterna.
  3. Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Grillad sallad: ansa sparrisen och blanda med cocktailtomater och potatis. Häll på lite olja, salt och svartpeppar och rör runt försiktigt. Grilla grönsakerna några minuter till fin grillyta.
  5. Servering: fördela de grillade grönsakerna på fyra tallrikar och strö över ruccola. Toppa med kycklingen och en klick beamayo.