Grillat är väl ändå godast, och den klassiska barbequekryddan är svårslagen. Servera dina grillade spett tillsammans med en grillad sallad och en magisk beamayo.
4 portioner
45 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Kycklingspett Barbeque (á 480 g)
Grillade grönsaker
- 300 g grön sparris
- 250 g cocktailtomater
- 400 g små potatisar, kokta
- 65 g ruccola
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Beamayo
- 1 schalottenlök
- ½ dl vitvinsvinäger
- ½ dl vatten
- dragon- och persiljestjälkar
- 2 äggulor
- 1 msk dijonsenap
- 3 dl olja med naturell smak
- salt
- 2 msk finhackad dragon
- 1 msk finhackad persilja
Såhär gör du
- Beamayo: skala och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull tillsammans med vinäger, vatten och stjälkarna från dragonen och persiljan. Koka ner tills cirka 2 msk återstår. Sila reduktionen och låt den svalna.
- Lägg äggulor, dijonsenap, reduktionen du precis kokat ihop och en rejäl nypa salt i en matberedare. Starta matberedaren och tillsätt oljan sakta under mixning till en fin majonnäs. Smaka av med salt och blanda sedan ner de hackade örterna.
- Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
- Grillad sallad: ansa sparrisen och blanda med cocktailtomater och potatis. Häll på lite olja, salt och svartpeppar och rör runt försiktigt. Grilla grönsakerna några minuter till fin grillyta.
- Servering: fördela de grillade grönsakerna på fyra tallrikar och strö över ruccola. Toppa med kycklingen och en klick beamayo.