4 portioner
20 minuter
Lönneberga Lindösalami Vitlök i en variant av en tagliatamacka med parmesankräm och ugnsrostade tomater. Recept av @astridnrdn
1 förpackning Lönneberga Lindösalami Vitlök, 120 g
Ugnsrostade tomater
- 250 g körsbärstomater
- 1 msk olivolja
- salt och peppar
Parmesankräm
- 50 g parmesan, finriven
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl crème fraîche
- salt och peppar
Tillbehör
- 4 skivor surdegsbröd
- 1 rödlök
- parmesan, hyvlad
- ruccola
Såhär gör du
- Ugnsrostade tomater: sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomater och lägg på en plåt. Ringla olivolja på tomaterna och krydda med salt och peppar. Rosta tomaterna i ugnen i cirka 15 minuter eller tills tomaterna är mjuka.
- Parmesankräm: finriv parmesan och vitlök och blanda med crème fraîche. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Tillbehör: rosta brödskivorna i en torr panna tills de fått fin färg. Skiva rödlök och hyvla parmesan.
- Servering: bygg mackorna genom att lägga parmesankrämen på brödet följt av ruccola, skivad lök, Lönneberga Lindösalami Vitlök, ugnsrostade tomater och hyvlad parmesan. Njut!