Tagliatamacka med Lindösalami Vitlök & parmesankräm

4 portioner

20 minuter

Lönneberga Lindösalami Vitlök i en variant av en tagliatamacka med parmesankräm och ugnsrostade tomater.

  • 1 förpackning Lönneberga Lindösalami Vitlök, 120 g

Ugnsrostade tomater

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Parmesankräm

  • 50 g parmesan, finriven
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 rödlök
  • parmesan, hyvlad
  • ruccola

Såhär gör du

  1. Ugnsrostade tomater: sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomater och lägg på en plåt. Ringla olivolja på tomaterna och krydda med salt och peppar. Rosta tomaterna i ugnen i cirka 15 minuter eller tills tomaterna är mjuka.
  2. Parmesankräm: finriv parmesan och vitlök och blanda med crème fraîche. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Tillbehör: rosta brödskivorna i en torr panna tills de fått fin färg. Skiva rödlök och hyvla parmesan.
  4. Servering: bygg mackorna genom att lägga parmesankrämen på brödet följt av ruccola, skivad lök, Lönneberga Lindösalami Vitlök, ugnsrostade tomater och hyvlad parmesan. Njut!