En lättlagad kycklingmiddag fylld med smak som passar lika bra för familjemiddagar som när ni väntar gäster. Lätt att förbereda och bara grilla på kycklingen när det är dags att äta.
4 personer
30 minuter
Ingredienser
- 1 paket Lönneberga Vingetter & Drumetter, 1 kg
Koriandersalsa
- 1 kruka koriander
- ½ cm färsk ingefära
- 1 grön chili (mild)
- 0,5-1 lime, saften
- 0,75 tsk dijonsenap
- 0,75 dl rapsolja
- salt, efter smak
- nymalen svartpeppar
Chipotlemajonnäs
- 1,5-2 dl majonnäs
- 0,5-1 msk chipotlepasta
- 0,5 dl lime, saften
- salt efter smak
Chilibroccoli
- 1 huvud broccoli
- 0,5-0,75 dl olivolja
- 1 nypa chiliflakes
- flingsalt
- nymalen svartpeppar
Tillbehör
Gör så här
- Chipotlemayo: rör ihop ingredienserna till chipotlemajonnäsen.
- Koriandersalsa: mixa ingredienserna till koriandersalsan slät.
- Pommes: baka dina pommes i ugn eller airfryer.
- Broccoli: dela broccolin, krydda och blanda med olivoljan. Lägg dem på grillen när kycklingen nästan är klar, de behöver bara några minuter för att få fin färg.
- Kyckling: grilla Vingetterna & Drumetterna 10-15 minuter tills de får fin färg och en innertemp på 82 grader.
- Servering: servera den nygrillade kycklingen och broccolin tillsammans med pommes, salsa och mayo.